Pasztet z Oblina wyróżniony przez marszałka
Boczek rolowany, powidła śliwkowe bez cukru, bezowo-ajerkoniakowy zawrót głowy czy pierogi drożdżowe. Nie tylko smacznie wyglądają, ale też wybornie smakują, o czym mogli się przekonać goście wczorajszej gali konkursu o Laur Marszałka za 2014 r. Wśród wystawców nie zabrakło pszczelarzy, piekarzy i cukierników, którzy z rąk marszałka Adama Struzika odbierali nagrody. Wyróżnienie trafiło także do stowarzyszenia z gminy Maciejowice.
Laureatem zostało Stowarzyszenie Inicjatyw Społecznych z Oblina, które otrzymało wyróżnienie za pasztet warzywny wytwarzany jest z ekologicznych warzyw, masła, jaj kur zielononóżek i bułki tartej. Jest to produkt o bardzo delikatnym smaku, przypominającym pasztet robiony z mięsa drobiowego lub królika. Produkt wielokrotnie odnosił sukcesy na konkursach kulinarnych.
08.05.2015 12:58