Młodzi adepci sztuki barmańskiej zaprezentowali się niezwykle wysokim poziomem kreatywności i umiejętności. Uczestników do konkursu przygotowywali nauczyciele z poszczególnych szkół: z ZSP Żelechów Wioletta Szymaniuk, z ZSP nr 2 w Garwolinie Renata Głowala i Małgorzata Zadróżna?Piłka, z Miętnego Paulina Mazurek oraz Jolanta Nafalska, która z Mikołajem Wonorskim z firmy Lw-Master Usługi Barmańskie była główną pomysłodawczynią i realizatorką konkursu.
Jurorzy w składzie: Marcin Warowny, Radosław Bartol oraz Jan Dostatni oceniało prezentację uczestnika, realizację receptury, technikę i sposób przygotowania oraz ogólną czystość i higienę na stanowisku pracy. Oczywiście jurorzy zwracali również uwagę na zapach, smak i oryginalność drinka.
Organizatorem konkursu był wyłączny dystrybutor produktów Hamilton Beach na terenie Polski, firma Fine Dine Sp. z o.o. Sp.k., firma F.U. Lw-Master Usługi Barmańskie oraz Zespół Szkół CKP i CKU im. Stanisława Staszica w Miętnem.
Po wyrównanej walce pierwsze miejsce zajęła Sylwia Białach z ZSP nr 2 w Garwolinie, drugie miejsce zajęła Anna Kępka z ZS w Miętnem, a trzecie Maksymilian Wawer z ZSP nr 2 w Garwolinie.
mat. pras.
Napisz komentarz
Komentarze