11 kwietnia do ZSP nr 2 w Garwolinie przyjedzie osiem zespołów wyłonionych w drodze kwalifikacji. Skład finalistów został wybrany po ocenie receptur dania głównego i deseru nadesłanych przez uczestników. ?Bohaterami? tych dań były schab środkowy i korzeń pietruszki.
W gronie drużyn, które w kwietniu zaprezentują swoje umiejętności, są reprezentacje szkół z Przysuchy, Radomia, Rydułtów, Sadownego, Płocka, Łomży, Puławy. Nie zabraknie drużyny gospodarzy. Przed uczestnikami nie lada wyzwanie. Pierwszą konkurencją będzie właściwe pokrojenie owoców i warzyw wylosowanych z tzw. black-boxa. W drugiej części młodzież będzie przygotowywała swoje popisowe dania, zgłoszone do konkursu. Efekty prac będą oceniane przez jury techniczne i jury degustacyjne.
Portal WirtualnyGarwolin jest patronem medialnym konkursu.
łk
Napisz komentarz
Komentarze