piątek, 27 września 2024 21:20
Reklama

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

W Centrum Techniki Kulinarnej DORAM w Warszawie odbył się finał III Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego ?Gotuj lokalnie?, w którym wzięli udział uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie. Na starcie kulinarnych zmagań stanęło 12 zespołów z całej Polski, które zostały wybrane przez jury spośród ponad 40 zgłoszeń. Reprezentantów mieli przedstawiciele m.in z Gorzowa Wielkopolskiego, Zielonej Góry czy Elbląga.
Tematem przewodnim konkursu były oprócz produktów regionalnych wołowina i dowolna kasza, a uczniowie na przygotowanie zakąski i dania zasadniczego dla czterech osób mieli zaledwie 90 minut.

Drużyna ZSP nr 2 w Garwolinie była jedynym reprezentantem województwa mazowieckiego. Uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych - Kamila Chudek i Paweł Talarek - wywalczyli w konkursie czwarte miejsce. Ich umiejętności techniczne i mise en place zostały wysoko ocenione przez sędziów. - Tym razem nie stanęliśmy na podium ale bardzo gratulujemy uczniom wspaniałego debiutu na konkursowej drodze i życzymy dalszych sukcesów ? przyznają opiekunowie uczniów Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.

mat. pras.


Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie

Uczniowie Dwójki gotowali lokalnie


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
robert 27.09.2016 07:47
wielkie gratulacje :) bardzo pocieszające że młodzi ludzie idą "tą ścieżką"... jest nadzieja :)) będą walczyć o jakość produktów (mam nadzieję:) wywalać gmo z kuchni...:))

Reklama
Reklama
Reklama