Komisję konkursową powołała starosta Iwona Kurowska. W jej skład weszli poseł Grzegorz Woźniak jako przewodniczący, radny powiatowy Maciej Kurowski oraz dyrektor Powiatowego Centrum Kultury i Promocji w Miętnem Anna Lewandowska. - Trudna to była decyzja. Zawsze ktoś musi być pierwszy, drugi, trzeci. Dziękujemy za to, że przygotowaliście Państwo te wspaniałe dania – podkreślał przewodniczący jury.
Przyznano 10 wyróżnień. Otrzymały je KGW z Trojanowa, Stefanowa, Trzcianki, Starej Huty, Damianowa, Krystyny, Parysowa, Zwoli, Miętnego oraz Miastkowa Kościelnego. Trzecie miejsce zajęło KGW z Kamionki (gm. Borowie) za odczarowany placek ziemniaczany (nagroda 1000 zł). Drugie miejsce przyznano KGW z Pogorzelca (gm. Maciejowice) za kartoflanego gołąbka w sosie ziemniaczanym (nagroda 1500 zł). Zwycięzcą konkursu zostało KGW z Kacprówka (gm. Łaskarzew) za szarą pyzę ziemniaczaną z nadzieniem mięsnym (nagroda 2000 zł).
Przepisy z tegorocznej edycji konkursu znajdą się w specjalnie wydanej na tę okoliczność książce kucharskiej.
Łukasz Korycki
Napisz komentarz
Komentarze