piątek, 27 września 2024 21:21
Reklama

W Dwójce stawiają na drób

20 uczniów klas gastronomicznych Zespołu Szkół nr 2 w Garwolinie wzięło udział w szkoleniu w ramach VI edycji programu ?Stawiam na drób? organizowanym przez związek Polskie Mięso. Młodzież zdobywała nowe umiejętności pod okiem szefów kuchni z Marcinem Budynkiem na czele. Szkolenie odbyło się we wtorek. - Realizujemy VI edycję programu edukacyjno-szkoleniowego ?Stawiam na drób?. Przekazujemy zagadnienia dotyczące polskiego drobiu, od przepiórki, przez gęś, indyka, kaczkę i kurczaka. Mówimy o chowie drobiu, rozpoznawaniu mięsa w sklepie i podawaniu na talerzu ? wyjaśnia kucharz Marcin Budynek.  

W pierwszej części szkolenia uczestnicy wysłuchali wykładu teoretycznego, z którego dowiedzieli się m.in. jak porcjować drób. Później wiedzę i umiejętności 20 młodych kucharzy szlifowało podczas części praktycznej. W niej uczniowie Dwójki przygotowali różne dania, gdzie bohaterem był oczywiście drób. ? Widać, że ta młodzież wie, po co przyszła do szkoły. Nie są to przypadkowe osoby. Są odpowiednio przygotowani ? ocenił uczniów ZS nr 2 Marcin Budynek.

- Na pewno chcielibyśmy brać częściej udział w takich szkoleniach, bo można z nich wynieść bardzo dużo. Zmienił nam się pogląd na produkt, jakim jest drób. Nauczyliśmy się m.in. tego, że należy go piec w wysokiej temperaturze i nie należy go nakłuwać ? dzielą się wrażeniami Agata Deszczka i Maciej Przepiura.

Po zakończonym szkoleniu nie zabrakło wspólnych zdjęć oraz wręczenia certyfikatów. Uczestnicy otrzymali także upominki w postaci noży.

Koordynatorami szkolenia były nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych Iwona Kiełt i Elżbieta Buczek.

łk


W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób

W Dwójce stawiają na drób


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Hauturszczyk 12.03.2020 17:31
Komentarz nie został opublikowany. Treść niezgodna z regulaminem. Redakcja.

Pyszotka 12.03.2020 13:37
Kucharstwo nie wegetariańskie to mroczny zawód. I jeszcze ta kuro'wska robota jak kata niewinnych ptaszków. Nie orły to ale jednak żal. Sępić za pieniądze i po trupach dla przelotnej przyjemności w ustach i na języku. A Pan Rafał który tak smakowicie widelcem machał, z kalorycznych przyczynek, za lat10, w rzeczy samej, będzie jak budynek :) Ale, w izolacji od pięknych pań. Lustrzyca, ten eufemizm dowcipny i psotny, na wydatny brzuszek, to dach nad głową, dla "bezrobotnych" . No, koniec końców, taki być powinien znany kucharz. Ale arii z dziobu ptaszka to już nie posłuchasz.

Reklama
Reklama
Reklama