W pierwszej części szkolenia uczestnicy wysłuchali wykładu teoretycznego, z którego dowiedzieli się m.in. jak porcjować drób. Później wiedzę i umiejętności 20 młodych kucharzy szlifowało podczas części praktycznej. W niej uczniowie Dwójki przygotowali różne dania, gdzie bohaterem był oczywiście drób. ? Widać, że ta młodzież wie, po co przyszła do szkoły. Nie są to przypadkowe osoby. Są odpowiednio przygotowani ? ocenił uczniów ZS nr 2 Marcin Budynek.
- Na pewno chcielibyśmy brać częściej udział w takich szkoleniach, bo można z nich wynieść bardzo dużo. Zmienił nam się pogląd na produkt, jakim jest drób. Nauczyliśmy się m.in. tego, że należy go piec w wysokiej temperaturze i nie należy go nakłuwać ? dzielą się wrażeniami Agata Deszczka i Maciej Przepiura.
Po zakończonym szkoleniu nie zabrakło wspólnych zdjęć oraz wręczenia certyfikatów. Uczestnicy otrzymali także upominki w postaci noży.
Koordynatorami szkolenia były nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych Iwona Kiełt i Elżbieta Buczek.
łk
Napisz komentarz
Komentarze