sobota, 28 września 2024 01:26
Reklama

Cenne doświadczenie kucharzy z Dwójki

10-osobowa grupa uczniów klasy I Technikum Żywienia Zespołu Szkół nr 2 w Garwolinie wzięła udział w konkursie ogłoszonym przez UPEMI w ramach projektu ?Akademia wiedzy o mięsie od pola do stołu? i znalazła się w ścisłym finale. W studiu Go Cook w Warszawie pod okiem znanego kucharza Tomasza Królikowskiego uczniowie gotowali potrawy z indyka i wołowiny. Warsztaty nakierowane były na przetwarzanie mięsa w taki sposób, aby wykorzystywać wszystkie elementy i uzyskiwać wykwintne potrawy nie tylko z najdroższego mięsa np.: polędwicy. Uczniowie przygotowali m.in.: burgery wołowe z salsą z mango, stit-fry z indyka z warzywami sezonowymi i noodle.

Wspólnie przygotowywanie zakończyło się degustacją. Znakomicie zorganizowane i poprowadzone zajęcia były źródłem nowej wiedzy i inspiracji. Z uczniami w szkoleniu wzięli udział opiekunowie Elżbieta Buczek i Iwona Kiełt.

łk


Cenne doświadczenie kucharzy z Dwójki

Cenne doświadczenie kucharzy z Dwójki

Cenne doświadczenie kucharzy z Dwójki

Cenne doświadczenie kucharzy z Dwójki

Cenne doświadczenie kucharzy z Dwójki

Cenne doświadczenie kucharzy z Dwójki


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama
Reklama
Reklama