Składniki:
Masa serowa
1 kg twarożku homogenizowanego
10 jaj
1 kostka masła 200g
30 dkg cukru pudru
1 budyń śmietankowy na ? l
Ciasto
2 szklanki mąki
? szklanki cukru
? kostki masła 200g
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki gęstej śmietany
3 jajka (2 żółtka + 1 całe)
Sposób przygotowania
Zagnieść ciasto z wymienionych składników. Niewielką jego część zamrozić, resztę rozwałkować na blachę. Przygotować masę serową w następujący sposób: utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodać roztopione i schłodzone masło, dalej ucierać i połączyć z serem wymieszanym z torebką budyniu. Potem ubić pianę z białek ? ? części ubitych białek dodać do sera. Wylać masę serową na kruche ciasto, a następnie na ser warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce, wcześniej zamrożone, kruche ciasto. Piec ok. 1 godziny, w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż się zarumieni.
Przepis przesłała Krystyna z Garwolina
Sernik kremowy na kruchym spodzie
Puszyste ciasto, które ujarzmi każdego łasucha. Uwaga! Szybko znika z blachy.
Składniki
Masa serowa
1 kg twarożku homogenizowanego
10 jaj
1 kostka masła 200g
30 dkg cukru pudru
1 budyń śmietankowy na ? l
Ciasto
2 szklanki mąki
? szklanki cukru
? kostki masła 200g
1 łyżeczk
Sernik kremowy na kruchym spodzie
Puszyste ciasto, które ujarzmi każdego łasucha. Uwaga! Szybko znika z blachy.
Składniki
Masa serowa
1 kg twarożku homogenizowanego
10 jaj
1 kostka masła 200g
30 dkg cukru pudru
1 budyń śmietankowy na ? l
Ciasto
2 szklanki mąki
? szklanki cukru
? kostki masła 200g
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki gęstej śmietany
3 jajka (2 żółtka + 1 całe)
Sposób przygotowania
Zagnieść ciasto z wymienionych składników. Niewielką jego część zamrozić, resztę rozwałkować na blachę.
Przygotować masę serową w następujący sposób: utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodać roztopione i schłodzone masło, dalej ucierać i połączyć z serem wymieszanym z torebką budyniu. Potem ubić pianę z białek ? ? części ubitych białek dodać do sera. Wylać masę serową na kruche ciasto, a następnie na ser warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce, wcześniej zamrożone, kruche ciasto. Piec ok. 1 godziny, w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż się zarumieni.
Przepis przesłała Krystyna z Garwolina
a proszku do pieczenia
3 łyżki gęstej śmietany
3 jajka (2 żółtka + 1 całe)
Sposób przygotowania
Zagnieść ciasto z wymienionych składników. Niewielką jego część zamrozić, resztę rozwałkować na blachę.
Przygotować masę serową w następujący sposób: utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodać roztopione i schłodzone masło, dalej ucierać i połączyć z serem wymieszanym z torebką budyniu. Potem ubić pianę z białek ? ? części ubitych białek dodać do sera. Wylać masę serową na kruche ciasto, a następnie na ser warstwę piany. Na pianę zetrzeć na tarce, wcześniej zamrożone, kruche ciasto. Piec ok. 1 godziny, w temperaturze 200 stopni Celsjusza aż się zarumieni.
Przepis przesłała Krystyna z Garwolina
Napisz komentarz
Komentarze