Ideą diety pudełkowej jest:
- Wprowadzenie nowych, zdrowych nawyków żywieniowych,
- Uzyskanie widocznych efektów dietetycznych.
Catering pudełkowy wyróżnia się starannie dobranymi, zdrowymi produktami, pochodzącymi z ekologicznych gospodarstw. Jedzenie pudełkowe z dostawą nie jest ani smażone na głębokim oleju, ani słodkie ani też przyrządzane przy użyciu konserwantów. Najlepszy catering dietetyczny to przede wszystkim dania świeże z użyciem zdrowych metod obróbki termicznej.
Dla kogo dieta pudełkowa z dostawą jest dobrym rozwiązaniem?
Catering pudełkowy jest skierowany na wiele grup. Osoby zabiegane, którym brakuje czasu na gotowanie, a tym bardziej na zadbanie o zdrowy styl życia, będą z niego bardzo zadowolone. Jedzenie dietetyczne z dostawą to także duże ułatwienie dla tych, którzy zmagają się z problemami zdrowotnymi np. nietolerancją na gluten czy laktozę. Dieta pudełkowa spodoba się także tym, którzy szukają odmiany w swojej kuchni. Zapewnią to doświadczeni kucharze, pracujący w firmie cateringowej. Potrafią oni doskonale połączyć smaki kuchni z różnych stron świata. W ten sposób tworzą zdrowe i niebanalne kompozycje. Dania z cateringu dietetycznego nie wymagają żadnych działań. Ewentualnie trzeba je co najwyżej podgrzać.
Rodzaje najpopularniejszych diet pudełkowych
Dobry catering dietetyczny oferuje swoim klientom kilka wariantów diet. Najbardziej popularne są:
- Dieta bez glutenu i dieta bez laktozy - Gluten&Diary Free.
- Dieta dla sportowców - Sport.
- Dieta dla wegan - Vegan.
- Dieta ketogeniczna - Keto Power.
- Dieta zbilansowana - Slim.
- Dieta niskowęglowodanowa - Low Carb.
Zalety jedzenia pudełkowego z dostawą
Dobra dieta pudełkowa, tudzież dobry catering dietetyczny Wrocław przynosi wiele korzyści. Zaliczyć do nich można:
- Możliwość wybrania diety zgodnie osobistymi preferencjami smakowymi.
- Oszczędność czasu - brak potrzeby planowania posiłków, spędzania czasu na zakupach, gotowaniu, a także zmywaniu naczyń.
- Posiłki odpowiednio zbilansowane, dostosowane do indywidualnych potrzeb organizmu. A wszystko to dzięki współpracy firmy cateringowej z dietetykiem.
- Poznanie nowych produktów/składników, których konsument nie używał dotąd w kuchni.
- Wygoda.
- Wyrobienie w sobie zdrowego nawyku spożywania 5 posiłków dziennie, o stałych porach.
Materiał partnera
Napisz komentarz
Komentarze