Im więcej ziarna zamawiasz, tym korzystniejsze warunki zaoferuje Ci profesjonalna palarnia kawy
Niepowtarzalne doznania sprawiają, że po spróbowaniu kawy z najwyższej półki trudno potem wrócić do zwykłych naparów, serwowanych przez lokale błyskawicznej obsługi. Napój o wyrafinowanym smaku należy przyrządzać ze świeżo wypalonych nasion ? kategoria speciality zarezerwowana jest dla ziaren, które do odbiorcy trafiają po 2, maksymalnie 4 tygodniach od wyjęcia z pieca. O ile odbiorcy indywidualni nie mają z tym większego problemu, tak już hotele, restauracje czy kawiarnie powinny dobrze zorganizować całą logistykę i ciągłość dostaw, aby serwowana gościom kawa zachowywała świeżość oraz pierwotny aromat. Przykładowo palarnia kawy BeMyBean sprzedaje świeżo palone ziarna Santa Rosa z Gwatemali, brazylijskie Boogie Bean czy Monte Alegre, rwandyjskie Fugi i wiele innych, cenionych przez koneserów odmian. Trzeba mieć na uwadze, że kawa to nie wino, długie leżakowanie ewidentnie jej nie służy, co da się odczuć niemal wszystkimi zmysłami.
Napisz komentarz
Komentarze