sobota, 13 grudnia 2025 08:49
Reklama
Reklama

Filip Poszytek szósty na Warszawiance

W dniach 2-3 czerwca na pływalni Wodnego Parku Warszawianka odbyły się Otwarte Letnie Mistrzostwa Warszawy, które zgromadziły ponad tysiąc zawodników z 59 klubów z całej Polski. 10-osobowa kadra UKS Delfin Garwolin, reprezentowała godnie nasz powiat. Najwyżej w końcowym rachunku został sklasyfikowany Filip Poszytek, który zajął 6. miejsce na 100m motylem za co otrzymał pamiątkowy dyplom. Pokonując ten dystans w czasie 1:13:39 ustanowił nowy rekord powiatu garwolińskiego w kategorii młodzików 13-letnich.

Podczas zawodów  na Warszawiance bardzo udany start w tej samej konkurencji co Filip zanotowała Natalia Burno, która z czasem 1:15:97 pobiła dotychczasowy rekord powiatu w kategorii seniorek. Z nastawieniem pobicia dwóch nowych rekordów powiatu w kategorii młodziczek 13-letnich do Warszawy jechała również Nikola Dziewanowska.  Sztuka ta jej się udała w rywalizacji na 200m zmienny (2:59:09) i 400 dowolny (5:32:51).

- Z racji ustanowionych nowych rekordów powiatu przez moich podopiecznych, zwody uważam za udane, choć bardzo męczące przez długość ich trwania, ale brawa dla wszystkich, którzy ze mną byli przez te dwa dni – komentuje trener Wojciech Mianowski.

mat. pras.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama