sobota, 13 grudnia 2025 10:41
Reklama
Reklama

Zainspirowani – przyjdź, zobacz, zaczerpnij

Już po raz czwarty w Garwolinie odbył się projekt teatralny, którego celem jest aktywna edukacja. Mazowiecki Instytut Kultury ponownie do współpracy zaprosił Teatr Rękawiczka. Efekty artystyczne twórczych poszukiwań będzie można zobaczyć już jutro o godzinie 18:00 w Centrum Sportu i Kultury. Ideą projektu jest aktywna edukacja, skierowana na uczestnictwo w twórczym działaniu, wymiana doświadczeń i integracja artystyczna. Pomysłodawcą i koordynatorem „Inspiracji” jest Magdalena Chabros.

– Projekt jest odpowiedzią na potrzeby młodego środowiska o twórczych zainteresowaniach. Z założenia ma on upowszechniać wiedzę i sztukę teatralną, rozwijać talenty tkwiące w młodych ludziach, budować ich aktorski warsztat. W Garwolinie mamy ogromny potencjał w tym kierunku w postaci Teatru Rękawiczka prowadzonego przez Izabelę Rękawek – mówi dyrektor CSIK Jarosław Kargol.

Przez cały miesiąc prowadzone były warsztaty dla młodzieży, podczas których poznawała ona tajniki teatru ruchu i pantomimy, a przede wszystkim odkrywała swoje emocje, przekraczała ograniczenia, rozwijała ekspresję i wyobraźnię. Prowadził je Bartłomiej Ostapczuk – aktor- mim, autor reżyserii i choreografii przedstawień teatru pantomimy.

Podsumowaniem projektu jest pokaz etiud stworzonych przez uczestników warsztatów. Odbędzie się on 2 kwietnia o godzinie 18:00 w sali widowiskowej Centrum Sportu i Kultury w Garwolinie. Wstęp wolny.

mat. pras.


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama
Reklama
KOMENTUJECIE
Autor komentarza: Wojtek63Treść komentarza: W ostatnich 6 miesiącach w ramach testów konsumpcyjnych jadłem następujące produkty: 1. Kiełbasa końska pikantna i łagodna. 2. Salami z osła. 3. Salami z dzika z truflami. 4. Truflowe salami z daniela. 5. Kiełbasa ze świni mangalica. 6. Słonina wędzona ze świni mangalica. 7. Kiełbasa z gęsi. Te wszystkie rozpływające się w ustach rarytasy kupiłem za pośrednictwem krakowskiego internetowego sklepu, który w swojej nazwie ma węgierską paprykę. Do czego zmierzam? Wilka jeszcze nie jadłem. Jadłem zapewne inne polskie psy w postaci wietnamskiej chińszczyzny w np. pięciu smakach :-). Osobiście lubię chińszczyznę. No cóż, co kraj to obyczaj. Zatem dziwię się negatywnym reakcjom na jedzenie w/w produktów. Polską świnię, krowę, kurę, gęś i kaczkę można jeść. To jest O.K. i bardzo... hehehe humanitarne :-). Natomiast trąby słonia (Afryka) i świeżego móżdżku małpy (ChRL) nie. Wracając do węgierskich produktów. Dla mnie top 5 to: 1. Salami truflowe z daniela (156 pln/kg) 2. Kiełbasa z koniny pikantna (ok. 80 pln/kg) 3. Salami z osła (ok. 75 pln/kg) 4. Salami z dzika z tryflami (156 pln/kg) 5. Słonina wędzona z mangalicy (75 pln/kg) Smacznego !!!Data dodania komentarza: 13.12.2025, 05:17Źródło komentarza: Martwy wilk znaleziony w lesie koło Wanat. Nadleśnictwo Garwolin apeluje o ostrożnośćAutor komentarza: mieszkaniecTreść komentarza: A gmina Garwolin ? A inne gminy ?Data dodania komentarza: 12.12.2025, 23:19Źródło komentarza: Gmina Łaskarzew z pełnym dofinansowaniem na budowę sieci kanalizacyjnej w Woli ŁaskarzewskiejAutor komentarza: Na mchu jadaliTreść komentarza: Nie rób sobie żartów.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:48Źródło komentarza: Zmodernizowali SUW za 16 mln złAutor komentarza: EQTreść komentarza: W Garwolinie był amerykański Mikołaj, na watykańskiego były wyśrubowane kryteria.Data dodania komentarza: 12.12.2025, 15:46Źródło komentarza: Wigilia dla Jaźwińskich seniorów – uroczyste zakończenie cyklu „Danie Wspólnych Chwil z Fundacją Biedronki”
Reklama
Reklama