Danie główne natomiast musiało zawierać takie produkty jak comber z daniela, młodą kapustę kiszoną oraz dowolny ser. Pozostałe składniki każdego z dań drużyna dobierała indywidualnie według własnego uznania i pomysłu.
W czasie 90 minut startujące ekipy miały do przygotowania 5 przekąsek i 5 dań głównych. Dania oceniało jury degustacyjne, techniczne i profesjonalistów.
Wszystkie trzy składy jury oceniły potrawy przygotowane przez zespół Rybacki/Grachewicz przyznając maksymalną ilość punktów. W konkursie brali udział szefowie kuchni takich hoteli jak Hilton Westin, Bristol, Amber - zostali pokonani jednak przez Szefa kuchni Hotelu &Restauracji ?SULBIN?.
Z racji zbliżającej się rocznicy otwarcia Restauracji ?SULBIN?, na początku lipca restauracja przygotowuje dla swych gości kilka atrakcji, wśród których będzie możliwość zamówienia zwycięskich dań konkursowych.
Więcej informacji wkrótce na stronie www.sulbin.pl.
Tekst sponsorowany
Napisz komentarz
Komentarze