Przygotowanie ciasta
Doświadczeni cukiernicy pieką najlepsze torty weselne Warszawa w niecały dzień, nie licząc czasu na stworzenie mas dekoracyjnych, które często muszą tężeć przez kilka godzin. Ciasto musi najpierw nabrać odpowiedniej konsystencji, a następnie po upieczeniu wystygnąć. Łączenie ze sobą elementów piętrowego tortu również wymaga ogromnych umiejętności cukierniczych oraz... logistycznych.
Dekoracje końcowe
Mało który cukiernik wykorzystuje do dekorowania gotowe elementy; profesjonaliści tworzą je sami ze starannie dobranych składników, aby mieć pewność, że całość spełni wymagania i oczekiwania klientów oraz najwyższe standardy jakości. Tort, który rozpuszcza się przed pokrojeniem, z pewnością nie spotka się z entuzjazmem Młodej Pary i samych gości. Masa cukiernicza o różnych kolorach przygotowywana jest odpowiednio wcześniej oraz barwiona barwnikami spożywczymi, które nie powodują reakcji alergicznych i nadają dekoracjom nie tylko wyrazisty kolor, ale również smak.
Materiał partnera
Napisz komentarz
Komentarze