Wielki sukces gastronomii garwolińskiej na arenie ogólnopolskiej

Opublikowano: 09 czerwiec 2011, 22:53 Kategoria Rozmaitości
SulbinRybicki

Szef kuchni Hotelu&Restauracji „SULBIN” Marek Rybacki wraz z Mariuszem Gachewiczem, jako zespół „Gastrotat Team”, wygrali prestiżowy ogólnopolski konkurs kulinarny „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.

Kulinarna rywalizacja odbyła się już po raz trzeci 4 czerwca w Pułtusku. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.

Przystawka ciepła lub zimna, którą miały za zadanie przygotować zespoły biorące udział w konkursie składała się z trzech wytypowanych produktów w tym przypadku był to sum, bób i szyjki rakowe.

 

Danie główne natomiast musiało zawierać takie produkty jak comber z daniela, młodą kapustę kiszoną oraz dowolny ser. Pozostałe składniki każdego z dań drużyna dobierała indywidualnie według własnego uznania i pomysłu.

W czasie 90 minut startujące ekipy miały do przygotowania 5 przekąsek i 5 dań głównych. Dania oceniało jury degustacyjne, techniczne i profesjonalistów.

Wszystkie trzy składy jury oceniły potrawy przygotowane przez zespół Rybacki/Grachewicz przyznając maksymalną ilość punktów. W konkursie brali udział szefowie kuchni takich hoteli jak Hilton Westin, Bristol, Amber - zostali pokonani jednak przez Szefa kuchni Hotelu &Restauracji „SULBIN”.

Z racji zbliżającej się rocznicy otwarcia Restauracji „SULBIN”, na początku lipca restauracja przygotowuje dla swych gości kilka atrakcji, wśród których będzie możliwość zamówienia zwycięskich dań konkursowych.

Więcej informacji wkrótce na stronie www.sulbin.pl.

Tekst sponsorowany

Komentarze  

0 #9 Gratulacje, Hrabio!!A i K 2011-06-20 20:53
Gratulacje Hrabio :D:D:D
Cytować
+6 #8 Polecam googleBodzio 2011-06-18 02:05
Wpisz szukaną frazę i możesz sobie poczytać i pooglądać.
A tak na marginesie to konkursy kulinarne to chyba ocena jedzenia którego się próbuje a nie które się ogląda?
Cytować
+3 #7 Czytaj uważnie!michal 2011-06-10 17:56
"Smakosz" wystarczyło dobrze przeczytać artykuł, a jak nie uwierzyłeś było kliknąc w google jak się ocenia konkurs kulinarny pucharu polski. Zawsze są trzy rodzaje sędziów jedni oceniają smak drudzy wygląd trzeci jak ekipa pracowała podczas przygotowania dań. Poniżej masz linki, poczytaj
http://www.gastrona.pl/art/article_9477.php
http://www.gastromaniak.dbv.pl/readarticle.php?article_id=130
Cytować
+6 #6 Porónaniatom 2011-06-10 17:18
Karol czy ty porównujesz do tego zajazdu eko przed Trojanowem i cegielni w Niwie Babickiej? A co tam można zjeść flaki,i schabowy i mielonego z frytkami albo ziemniakami. Jak jadę i mi się spieszy i che zjeść tanio to owszem zajadę do Cegielni na schabowego, ale jak mam pójść na kolacje z żoną czy na spotkanie biznesowe to sorry ale tam nie jadę tylko gdzieś gdzie można posmakować innych smaków i poczuć klimat.
Cytować
-4 #5 Spójrz prawdzie w oczySmakosz 2011-06-10 15:18
Cytuję michal:
"Smakosz" przeczytaj artykuł i poszukaj w googlach to nie był konkurs w rzeźbieniu tylko kulinarny. Gratuluje Panu Markowi konkurencja była dość mocna. Ale jak zwykle inni potrafią krytykować. Taka jest nasza kochana Polska.


Nie potrafisz realnie spojrzeć na otaczającą cię rzeczywistość. Konkurs był kulinarny, ale jurorzy oceniali przede wszystkim stronę wizualną przyrządzanych potraw, a nie ich smak. Jedni lubią dobrze zjeść a inni popatrzeń na artystyczne zdolności kucharza. Ja wolę dobrze zjeść i wybieram kuchnie które to oferują, a inni wolą zachwycac się widokiem np. rzeźbionego arbuza. Baj
Cytować
0 #4 Kawa czy herbata ?Anka 2011-06-10 14:36
No właśnie w niedziele wydawało mi się chwile było pokazane w kawie czy herbacie coś o zwycięskiej grupie kulinarnej z Garwolina.
Cytować
+9 #3 Gratulacje!michal 2011-06-10 13:12
"Smakosz" przeczytaj artykuł i poszukaj w googlach to nie był konkurs w rzeźbieniu tylko kulinarny. Gratuluje Panu Markowi konkurencja była dość mocna. Ale jak zwykle inni potrafią krytykować. Taka jest nasza kochana Polska.
Cytować
-4 #2 Jakość jedzeniaKarol 2011-06-10 11:57
Jakość jedzenia w tym lokalu nie ma nic wspólnego z tym konkursem, lepsze jedzenie jest zdecydowanie w Eko, Cegielni, czy u Jacentego.
Kiepska kuchnia ale lokal bardzo ładny i fajna obsługa.
Cytować
-3 #1 Tylko reklamaSmakosz 2011-06-10 09:26
Jako reklama restauracji, ta informacja jest dobra. Trzeba sobie wyjaśnić, że konkurs dotyczył rzeźbienia w produktach żywnościowych, a pan Rybacki jest rzeczywiście mistrzem w tym. Sukces odnotowany tylko jako reklama, bo nigdzie nie mogłem znaleźć informacji na ten temat.
Cytować

Dodaj komentarz

Dodając komentarz oświadczasz, że akceptujesz regulamin dodawania komentarzy oraz politykę prywatności.

Kod antyspamowy
Odśwież