reklama

Wielki sukces gastronomii garwolińskiej na arenie ogólnopolskiej

Opublikowano: 09 czerwiec 2011, 22:53 Kategoria Rozmaitości
SulbinRybicki
Ten artykuł przeczytasz w 1 - 2 min.

Szef kuchni Hotelu&Restauracji ?SULBIN? Marek Rybacki wraz z Mariuszem Gachewiczem, jako zespół ?Gastrotat Team?, wygrali prestiżowy ogólnopolski konkurs kulinarny ?Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś?.

Kulinarna rywalizacja odbyła się już po raz trzeci 4 czerwca w Pułtusku. Konkurs jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski.

Przystawka ciepła lub zimna, którą miały za zadanie przygotować zespoły biorące udział w konkursie składała się z trzech wytypowanych produktów w tym przypadku był to sum, bób i szyjki rakowe.

reklama


 

Danie główne natomiast musiało zawierać takie produkty jak comber z daniela, młodą kapustę kiszoną oraz dowolny ser. Pozostałe składniki każdego z dań drużyna dobierała indywidualnie według własnego uznania i pomysłu.

W czasie 90 minut startujące ekipy miały do przygotowania 5 przekąsek i 5 dań głównych. Dania oceniało jury degustacyjne, techniczne i profesjonalistów.

Wszystkie trzy składy jury oceniły potrawy przygotowane przez zespół Rybacki/Grachewicz przyznając maksymalną ilość punktów. W konkursie brali udział szefowie kuchni takich hoteli jak Hilton Westin, Bristol, Amber - zostali pokonani jednak przez Szefa kuchni Hotelu &Restauracji ?SULBIN?.

Z racji zbliżającej się rocznicy otwarcia Restauracji ?SULBIN?, na początku lipca restauracja przygotowuje dla swych gości kilka atrakcji, wśród których będzie możliwość zamówienia zwycięskich dań konkursowych.

Więcej informacji wkrótce na stronie www.sulbin.pl.

Tekst sponsorowany


Dodaj komentarz

Dodaj komentarz
reklama