Głównym zadaniem było przekazanie uczestniczącym wiedzy, aby w przyszłości ułatwić im start w pracy na stanowisku barmana oraz uczynić ich profesjonalnymi barmanami.
Młodzieży uczestniczącej w szkoleniu najbardziej podobały się ćwiczenia praktyczne technik miksowania napojów alkoholowych i bezalkoholowych z udziałem szerokiej gamy likierów, win, wódek czystych i gatunkowych. Każdy uczestnik miał możliwość pod okiem mistrza przygotowywać drinki z grupy short, soft, long, divers, a także według własnej receptury.
Mistrz barmański Jerzy Czapla jest w Polsce prekursorem wolnego stylu barmańskiego Sztuki Flair. Jest to błyskotliwa, swobodna i efektowna forma obsługi, zaskakująca płynnością i finezją.
Kursanci po zakończeniu szkolenia otrzymali certyfikat Centrum Szkolenia Barmanów ?Barman ? Blender? I stopnia, który potwierdza udział w szkoleniu. Absolwenci szkolenia uzyskali pełne przygotowanie wykwalifikowanego barmana, odpowiadające wzorcom światowym.
opr. łk
Napisz komentarz
Komentarze