Ostatnim akcentem inauguracji ?Detektywów Zdrowej Żywności? była degustacja. Na stole pełna gama zdrowych produktów, które zjedzone na śniadanie zapewniają dużo energii. Przykład? Musli, mus jabłkowy, sok z marchwi, kanapki z wieloziarnistym pieczywem czy ciasteczka owsiane.
Działalność SKN nie ogranicza się tylko do jednego spotkania. Idea to wspólny pomysł nauczycielek zawodowych przedmiotów gastronomicznych Renaty Głowali i Anny Liszewskiej. ? Będą odbywały się comiesięczne spotkania o różnej tematyce. Nie zabraknie zajęć sportowych, wycieczek edukacyjnych, zajęć technicznych z przygotowywaniem zdrowego jedzenia ? wymieniają. - Całość tegorocznych akcji planujemy zakończyć w czerwcu piknikiem zdrowotnym ? dodają.
W SKN działają uczniowie pierwszy klasy gastronomicznych. Dzięki wykładom, ćwiczeniom gimnastycznym czy wycieczkom m.in. do mleczarni czy piekarni młodzież poszerzy wiedzę na temat zdrowego stylu życia i aktywności fizycznej.
Firmy wspierające działalność koła: Piekarnia i cukiernia Żabczyńscy, Smakdrób, hurtownia spożywcza ROBU, hurtownia owoców i warzyw JARMIR, firma Bruggen sp. z o. o., spółka Wil Sad, spółka Wilga Fruit.
łk
Napisz komentarz
Komentarze