reklama

Najlepsze garwolińskie potrawy z nabiału

Opublikowano: 02 sierpień 2022, 12:43 Kategoria Aktualności
konkurs kulinarny
Ten artykuł przeczytasz w 1 min.

Zakończył się I etap konkursu kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich z Powiatu Garwolińskiego na najsmaczniejszą potrawę z nabiału pod hasłem „Garwolińskie najlepsze". Do ostatniego etapu zakwalifikowało się 13 uczestników. Finał już w najbliższą niedzielę!

I etap konkursu polegał na przesłaniu przepisów i zdjęć potraw z nabiału – gospodynie z naszego powiatu wykazały się tu niezwykłą kreatywnością, zarówno w sztuce kulinarnej, jak i fotografii. Nadesłane potrawy oceniano według kategorii: estetyka, oryginalność, tradycja. Komisja zakwalifikowała 13 Kół do finału:

 

reklama


1. KGW Chęciny „Chęcinianki” (106 p.)
2. KGW Kawęczyn (116 p.)
3. KGW Korytnica „Niezapominajki” (104 p.)
4. KGW Krystyna „Krystynianki” (105 p.)
5. KGW Melanów „Melanowianki” (107 p.)
6. KGW Miastków Kościelny „Sami Swoi” (104 p.)
7. KGW Rębków (109 p.)
8. KGW Stary Kębłów (105 p.)
9. KGW Stefanów (108 p.)
10. KGW Trzcianka (106 p.)
11. KGW Więcków „Niezapominajki” (110 p.)
12. KGiGW Wola Rębkowska (107 p.)
13. KGW Wola Rowska „Cyganeczki” (117 p.)

II etap odbędzie się 7 sierpnia w Miętnem podczas Festiwalu Etnograficznego Powiatu Garwolińskiego. Teraz zadaniem Kół jest przywiezienie gotowych potraw do degustacji i oceny wizualnej. Przesyłamy gratulacje Kołom Gospodyń Wiejskich, które wzięły udział w konkursie – podczas Festiwalu w Miętnem wszystkim uczestnikom zostanie wręczony pamiątkowy dyplom.

am


Dodaj komentarz

Dodaj komentarz
reklama