Nowe stanowisko Iwony Kurowskiej

Opublikowano: 27 grudzień 2023, 09:03 Kategoria Aktualności
iwona kurowskagarwolin
Ten artykuł przeczytasz w 1 min.

Miesiąc po zakończeniu sprawowania mandatu posła Iwona Kurowska (PiS) znalazła zatrudnienie w Wojewódzkim Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Warszawie.

Podczas październikowych wyborów poseł Kurowska zyskała ponad 7100 głosów, co dało ósme miejsce na liście PiS w okręgu wyborczym. Nie wystarczyło to do objęcia mandatu. 12 listopada, dzień ostatniego posiedzenia sejmu IX kadencji, był dla Iwony Kurowskiej ostatnim na Wiejskiej. Mieszkanka Garwolina posłem została w kwietniu br. po rezygnacji Marka Zagórskiego. Wcześniej była dyrektorem  Biura Administracji i Inwestycji Centrali Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego.

Brak zatrudnienia trwał jedynie miesiąc. W ubiegłym tygodniu rozstrzygnięto konkurs na głównego specjalistę w wydziale organizacji WFOŚiGW w Warszawie. Iwona Kurowska była jedynym kandydatem, który zyskał akceptację zarządu. Głównymi obowiązkami byłej poseł będzie m.in. współpraca z komórkami biura instytucji, sporządzanie sprawozdań i analiz, opracowywanie wniosków i informacji na posiedzenia zarządu oraz rady nadzorczej, archiwizacji dokumentacji.

Członkiem Rady Nadzorczej WFOŚiGW jest mąż Iwony Kurowskiej – Maciej Kurowski.

łk

fot. arch.