reklama

Galaretka z Kawęczyna z Laurem Marszałka

Opublikowano: 10 maj 2019, 07:11 Kategoria Aktualności
maciejowicelaur marszałkakawęczyn
Ten artykuł przeczytasz w 1 min.

Za nami kolejna już XII edycja konkursu o Laur Marszałka. W tym roku do konkursu Laur Marszałka zgłoszono aż 150 produktów żywnościowych. W gronie najlepszych znalazła się galaretka z czarnej porzeczki Anny Goliszewskiej z Kawęczyna (gm. Maciejowice).

? Smaczne, zdrowe produkty, często oparte na starych, rodzinnych recepturach ? to wszystko można znaleźć wśród przysmaków nagradzanych Laurem Marszałka. Ten konkurs pokazuje, jak bogatą tradycję kulinarną ma Mazowsze. Co roku mazowieccy producenci zaskakują mnie nie tylko wysoką jakością zgłaszanych produktów, ale także wytrwałością w poszukiwaniu tradycyjnych receptur. Sama nagroda to nie tylko wyróżnienie dla producenta, ale też pewnego rodzaju gwarancja dla konsumenta, że nagrodzony produkt jest wysokiej jakości ? podkreślił marszałek Adam Struzik.

W konkursie wzięli udział zarówno przedsiębiorcy, jak i producenci indywidualni, którzy rywalizowali w ośmiu kategoriach. W tegorocznej edycji do konkursu zgłoszono aż 150 produktów, z których komisja konkursowa wybrała 24 najlepsze.

reklama


W kategorii przetworów owocowych Laur Marszałka zdobyła czarna porzeczka Anny Goliszewskiej z Kawęczyna (gm. Maciejowice). Produkt zawiera dużo pektyn i witaminy C. Jest w 100 proc. naturalny o jednolitej, galaretowatej konsystencji, podawany jako deser z przetartych owoców.

mat. pras./ opr. łk

fot. arch.


Dodaj komentarz

Dodaj komentarz
reklama