Ponad 50 osób wzięło udział w spotkaniu ?Warzywa Bonduelle idealne do zastosowania w placówkach szkolnych i przedszkolnych? organizowanym w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie.
Organizatorem dwóch ubiegłotygodniowych spotkań byli garwoliński oddział Związku Nauczycielstwa Polskiego i ZSP nr 2. W gronie uczestników znaleźli się właściciele sklepików szkolnych i prowadzący szkolne stołówki.
Zmiany prawne spowodowały, że od nowego roku szkolnego w szkołach każdego szczebla można sprzedawać jedynie zdrowe produkty. ? Chcemy pokazać warzywa od innej strony, niż tylko stereotypowe dodatki ?do kotleta?. Proponujemy nasze produkty, które nie są modyfikowane. Mamy gotowe rozwiązania, które mają przekonać dzieci i młodzież do zdrowego stylu życia ? przyznaje Paweł Krzyżanowski z firmy Bonduelle. Prowadzący spotkania prezentował gamę produktów, które odpowiednio wykorzystane mogą stać się idealnym produktem dla szkolnych sklepików. Wiele uwagi Paweł Krzyżanowski poświęcił kukurydzy, która podawana na gorąco jest dla bogata w wartości energetyczne.
Oprócz części wykładowej, uczestnicy mogli spróbować warzywnych potraw przygotowanych przez uczniów ZSP nr 2 pod czujnym okiem szefa kuchni Marka Rybackiego.
łk