reklama
reklama

Aktualności

reklama
reklama

baner projekt 

pepperoni main 40

 

reklama

Pogoda w Garwolinie

Miłego dnia życzy
Przedsiębiorstwo Wodociągów
i Kanalizacji w Garwolinie

reklama

TOP

TOP


Dekorator kwadrat

Kultura

    reklama

    Sport

    reklama

    Opublikowano: 10 czerwiec 2016, 15:24
    zsp 2 garwolin
    Ten artykuł przeczytasz w 1 min.

    Plac Teatralny w Lublinie był miejscem rozgrywania konkursu kulinarnego ?Lubelskie Smaki 2016?. Trzecie miejsce w rywalizacji młodych kucharzy zajęli uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Garwolinie - Krystian Piątek i Marcin Ochnik.

    Tegoroczny konkurs w Lublinie przeprowadzano w trzech kategoriach: przedszkolacy, uczniowie i profesjonaliści. Rywalizacja przebiegała na oczach przechodniów. Zadania uczestnikom nie ułatwiał  upał i ograniczony czas. Na ręce kucharzom patrzyło czujne oko jury technicznego i degustacyjnego.

     

    Garwoliński ZSP nr 2 reprezentowali Krystian Piątek i Marcin Ochnik. Uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowali  kaszankę w panco  z  konfiturą z agrestu, galaretką malinową i sosem demi glace w towarzystwie chrupiącego chipsa jako zakąskę. Daniem głównym były policzki wieprzowe z fondantem ziemniaczanym , konfiturą z rabarbaru i  buraczkiem w emulsji oraz sosem kawowym.

    Jurorzy pochwalili naszych uczniów za miseen place i połączenie smaków w zaprezentowanych potrawach. Ostatecznie w Ogólnopolskim Konkursie ?Lubelskie Smaki 2016? Krystian Piątek i Marcin Ochnik zajęli trzecie miejsce.

    Nauczycielki przygotowujące uczniów do konkursu - Renata Głowala i Małgorzata Zadróżna?Piłka ? dziękują za pomoc absolwentowi szkoły Jackowi Garnkowi.

    mat. pras.

    Dodaj komentarz

    Dodaj komentarz