reklama

Konkursowe wyróżnienia w dobie pandemii

Opublikowano: 05 marzec 2021, 09:36 Kategoria Edukacja
konkursdwójka
Ten artykuł przeczytasz w 1 min.

Uczennice z Zespołu Szkół nr 2 w Garwolinie - Marta Kisiel i Zuzanna Mikulska ? zdobyły wyróżnienie w XXII Małopolskim  Konkursie Szkół Gastronomicznych ?Kuchnia bez granic?.

Zuzanna Mikulska (kl. I technikum żywienia i usług gastronomicznych) startowała  w bloku cukierniczym, a  Marta Kisiel (kl. III branżowej szkoły I stopnia) w bloku ? kucharz. Ze względu na sytuację epidemiczną w kraju konkurs przebiegał w nieco zmienionej formie niż dotychczas . Etap stacjonarny w szkole w Krakowie nie odbył się . Zadaniem uczennic było przygotowanie zakąski zimnej i tartaletek zgodnie z tematem przewodnim konkursu.

Przygotowanie dań należało udokumentować zdjęciami z poszczególnych etapów ich przygotowania oraz efekt końcowy. Wczoraj ogłoszono wyniki konkursu. Obie uczennice Dwójki otrzymały wyróżnienie.

reklama


- Ambicja i pracowitość naszych uczennic mimo trudnych warunków zostały docenione ? podkreślają nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych Marta Szymborska i Małgorzata Zadróżna ? Piłka.

zsp2garwolin.pl, opr. red.

  


Dodaj komentarz

Dodaj komentarz
reklama